Sunday, July 26, 2009

Ribut Pagi Ahad

Aku cukup menyampah bila aku beli nasi lemak, yang jual tu letak secubit aje ikan bikan bilis. Mungkin kedekut atau jimat yang melampau. Bukan aku tak bayar dan bukannya selalu aku jalan kaki pagi pagi lepas hujan nak beli nasi lemak pagi. Ini bukan protes, tapi sifat peniaga yang tidak peka kepada customer needs yang berpada. Kalau 5 tahun lagi pun, macam itu sajalah bisnesnya kerana sukarnya untuk senyum apatah lagi ikhlas.
Reason aku bagun pagi ni, aku terjaga angin hujan hentam tingkap. Sudah dua hari aku terlentang, demam selsema dan batuk. Apa kerja pun aku tak terbuat, kalau buat pun dalam keadaan separa sedar. Kalau tahun lepas aku demam kosnya rm35.00 kini secara rasminya rm45.00. Tapi ada hikmahnya musibah ini, sebelum aku demam ada makhluk tuhan telah menunggu lalu masuk ke dalam kereta aku secara rela, lalu dia telah adopt aku. Seekor kucing yang sakit, aku bagi namanya Boboy.
Post a Comment