Tuesday, November 17, 2009

Rintik Hujan Rahmat

Pantang masuk petang sikit aja hujan, petang aja hujan. Bila malam aja sejuk sangat. Nice untuk tidur. Hujan ini adalah rahmat bagi rumput-rumput dan tumbuhan, udara segar nyaman.
Oh ok, lately agak sibuk sedikit. Ada beberapa projek tengah bermain di fikiran aku. Harap-harap ianya memberi pulangan yang setimpal dalam bentuk kepuasan dan juga kewangan. "Projek besar" aku yang satu ni pun belum kick off lagi, ada saja yang membuatkan kita busy.
Aku pun agak bosan nak cerita pasal aktiviti harian. Aku nak cerita pasal happy family la pulak. Aku baru lepas attend satu majlis birthday, anak kecik manja kebangaan mama dan daddynya. Sederhana tapi meriah. "Keluarga" itu dalam definisi moden kolot aku ini, bukannya dari pertalian darah. Tapi kemesraan dan kasih sayang sesama manusia yang meant to be together. Sifat ini ada dalam hidup seharian mereka. Hidup kerjasama, berkongsi minat dan juga menyelesaikan masalah membuatkan anak2 ini makin dewasa. Ada untuk satu sama lain, dalam senang dan juga susah (try test tengok?). Parent yang understanding dan mahu faham naluri anaknya juga amat aku respect, begitu juga anak terhadap keduanya. Macam dalam kartun Smurf!!Semoga kekal..amin.
Aku rasa macam nak makan black pepper sauce yang sedap...dengan steak!!

Monday, November 02, 2009

Arch Enemy Live in Jakarta



Aku nak mintak maaf sesangat kat semua. 1st, aku dah lama tak tulis apa2..agak membusykan diri lately. 2nd, aku akan lari dari konsep asal blog ni, kerana aku akan sentuh jugak hal2 musik..jangan risau, ianya adalah secara minima. Konsep personal dan journey masih kekal...maybe blog ini cermin " a soft side of me" ..hahah
Pada 27 oktober 2009, aku bertiga ke Jakarta untuk saksikan ekspot metal Sweden Arch Enemy (sila wiki/google) di Senayan Tennis Indoor Stadium.


Agak penat jugaklah trip aku kali ini, namun ianya very fruitful. Kiranya kali ini nak bercuti tapi , rupanya macam bekerja. Meeting few organizers, media & kawan2 baru bagi aku amat positif hasilnya. Aku amat berbesar hati bila di jemput untuk ke majlis "Glam Rock Night" dan berkenalan dengan komuniti rock music enthusiast di Jakarta, Thank you..you know who you are. Apa lagi ek? Ha makanan..memang tak berhenti makan..kejap2 makan. Shoppng? Aku takda beli apa2 cuma few DVD, yang dua lagi ni banyaklah shopping..ole2 untuk famili dan juga semut2 merah.