Tuesday, May 11, 2010

Topik Mati Kutu

Aku mati kutu. Macam tak percaya aja semenjak dari minggu lepas aku dah pegang title husband, kalau bahasa surat melayu suami. Tapi apa-apa pun aku bersyukur kepadaNya kerana memakbul doa umat yg kedil dari berbillion umatNya di bumi. Sesunguhnya dia tahu niat hati aku ni.


Bebalik kepada topik mati kutu. Kekadang tu rasa macam nak aja aku pijak-pijak manusia yang suka eksyen tak bertempat ni, di tambah pulak dengan sifat tak berterus terang. Kalau cakap tu tak pernah nak kalah, sedangkan dalam hati ada goyang kerna ilmu tak cukup. Kalau campak aja apa topik, nanti dia kasi teknik kias geografi sampai ka Jakarta dan lain2. Asyik oversea aja ceritanya, macamla aku ni tak pernah pergi Indonesia. Takpa -takpa, aku masih kasi can, saja nak pancing tengok apa lagi yang dia mahu siram. Aku positif bahawa manusia boleh berubah, dengan syarat dia ikhlas mahu berubah. Tapi yang ini, tak makan saman, saman pun dia koyak-koyak aja. Memang dia ni tak serik-serik. Fun jugak ada character macam ni dalam filem aku ni.
Lama jugak aku hilang dr blog ni. Maklumla busy, kesana sini uruskan majlis. So kalau nak tau citer majlis, tunggu aja next tulisan aku nanti.


Apa plan aku selepas ni? Erm..yelah dah berkeluarga, nak la menjalani hidup berkeluarga. Aku nak lebih dekat denganNya. Supaya Dia tahu bahawasanya aku ini syukur dengan pemberianNya.