Sunday, July 25, 2010

Mona Moni Kahwin-Kahwin Di Negeri Sembilan



Semenjak dua menjak ni, aku kerap ke Port Dickson. Aku punya kenalan satu keluarga yang amat mesra lagi baik pekerti. Aku biasanya agak alergik ke majlis-majlis kenduri, bukan aku anti sosial cuma aku takut akan terlebih buat kerja. Aku suka ke dapur buat apa-apa patut, walaupun aku dijemput sebagai tetamu. tapi kali ini lain, aku dijemput sebagai tetamu dan partner aku membantu hal ehwal foto (btw, we're not photographer weiii..)



Jam 12 aku dah dipersilakan makan, selesai saja akad nikah. Oleh kerana tak ada orang, aku pun layan dulu nasi minyak ayam pedas. Orang dah jemput tak akan nak tolak, ni kampung orang. Aku tak nak lukakan hati orang kampung. Pandai pulak pakcik ais krim roti pacak di majlis tu, ramai customer dia. aku pun join la layan ais krim potong. buat pengantin, cik Mona & pasangan, jaga rumahtangga agar bahagia selalu, kalau ada hayat kita lepak2 lagi.



Gambar last ini, ialah mereka-mereka yang menghabiskan santapan terakhir. Kira acara penutup.

Friday, July 23, 2010

Minggu Yang Kalut

Kalut..kalut. Seminggu ni agak busy psal puasa dah dekat, masing-masing mula kerja keras. Ada kerja-kerja branding perlu disiapkan. Penat, pendek kata balik rumah, letak kepala terus ke pagi. Tapi syukur masih mampu cari rezeki. Moga-moga usaha ni tak sia-sia.



Hadiah birthday? Dengan besar hatinya, wife aku belikan tiket konsert Kula Shaker. TQ Mama. Aku ni pun sebenarnya masih mat rock tegar pasal masih tergiang-ngiang bunyi gitar Slash. Tapi apa la yang silapnya, buat dua event yang bertindih tarikhnya. Lagipun, lokasi Sunway tu agak kerang best untuk menikmati rock music (bagi aku la). Lagipun, aku agak kecewa dengan Slash's SnakePit project dan juga album terbaru Slash. Bagi aku, Slash perlu bersama Duff McKagan & Izzy Stradlin untuk menghasilkan miracle. Sampai lately ni pagi2 aku bukak la lagu-lagu lama Gn'R era Appetite mcm Rocketqueen. So sorry, Mr Slash, aku tak dapat rock n roll sama kamu, walaupun kamu idola besar aku suatu masa dulu sampai bini aku menyampah tengok aku main gitar sambil hisap rokok Malboro merah (satu masa dulula..)

Saturday, July 10, 2010

Hari Jadi Dah Dekat..Apa Hadiah Buat Kami!

Tahun ini, kalau tak ada present pun takpa. Kerana aku sudah berinjak ke dimensi lain. Aku bukan boy-boy lagi, sudah mula jadi man-man, akan ke daddy-daddy mungkin. Tapi aku ni memang dasar jenis sukakan hadiah, maka lahirlah checklist yang tak tercapai ni..

1.0 LCD HD TV 42 inci - ini bukan apa, untuk keselesaan kami bersama. Rumah sempit, rugi kalau pakai TV lama yang makan ruang.

2.0 Blu Ray Player - yang ini tidak kompulsori. Sekiranya ada dapat yang no 1 diatas, makan ini akan menyusul.

3.0 Gitar - Sorry tahun ini aku sudah cukup gitar.

4.0 Hifi - Buat masa ini, bukan priority.

5.0 Line 6 PODx3 Pro .- yang ini bakal membantu dalam menjayakan kerja-kerja. Bakal di review.

6.0 Percutian Ke Pulau - ini agak penting kerana belum honeymoon dan kurang gangguan shopping yg perabis duit. Akan di utamakan.

Apa lagi ek..?

Friday, July 02, 2010

Durian Longgok.

Dalam minggu ni pagi-pagi tugas aku ke FINAS. Adalah kerja hantar & ambil teman hidup berkursus. Satu perkembangan positif dalam membuka lembaran baru. Usaha tu yang penting. Pendek kata "It's not the destination that matters, it';s the adventure that matter most!". Waahh..ayat power hari ni.
Semalam, ntah apa peliknya. Aku nak makan durian. So kami (me & partnerlah) ke gerai durian. Jualan durian ni dah evolve, kalau dulu beli durian ikat dgn tali rafia bawak balik. Sekarang ni boleh makan di lokasi, siap ada meja kerusi dan kasi air miral dan tisu free. Bagus Bagus. Jadi selesailah 3 biji durian kampung, RM10 kira kiranya. Implikasinya, semalam aku tak boleh tidur, kepanasan.
Esok sabtu, biasanya aku lebih busy bila sabtu dan ahad ni. Ada pulak saudara nak datang, nak pegi event art, nak pegi cari lauk utk masak, nak pegi gig...nak pegi Ipohlah. ini pun masih tengah pikir-pikir ni nak ke mana...
Aku rasa bulan July ni ada special sikit. nanti aku citer..

Tentang Fullstop

Aku baru balik dari lawatan lewat bulan May. Balik dari bandar di timur Malaysia. Macam-macam hal yang ada di fikiran. Kusut, sangsi, hina, objektif, positif dan syukur. Pembelotan dan fikiran dangkal itu biasa di mana-mana. Apatah lagi dengan manusia yang tidak punya pegangan, itu teman karibnya. Anjing kalau diberi makan akan ingat siapa tuannya. Kerana dia bersyukur dan yakin bahawasanya penghormatan itu bukannya datang bergolek, perlu pengorbanan dan keberkatan dariNya.Semoga diberkati hendaknya.
Namun, bagi mencapai objektif dan rasional, perlu hati-hati. Sabar itu mengankat martabat sekaligus menghilangkan rasa sangsi.