Tuesday, February 22, 2011

Iron Maiden di Kota Singa



Kalau aku cerita, mungkin korang tak percaya. Perihal band agung iaitu, Iron Maiden atau dulu kalanya di sebut I-Ron - Ma-I-Den, masa aku awal sekolah menengah. Band ini besar kontribusinya pada perjalanan hidup aku, amat besar. Walaupun aku mula pegang gitar bila mula dengar Rudolf Shenker, tetapi Iron Maidenlah yang membuatkan aku mula curi-curi copy permainan solo dengan menggunakan teknik pendengaran dan juga belasah ikut sedap dalam aktiviti mula main gitar.



Masa tu aku beli kaset Killers keluaran Apache dengan harga Rm3.00 tanpa pikir samada ianya ciplak ke ori, jujurnya aku hanya mahu dengar Maiden. Untuk aku beli kaset tu, aku simpan duit sekolah dalam 3 minggu. Mak aku bagi duit sekolah masa tu RM1.50, dah kira besar bagi tahun 1985.
Tanggal 15/2/2011, akhirnya aku dah dapat lihat secara live band British ni. Memang hebat. Cuma sound system agak kurang memuaskan, tetapi overall bagus. Lagu klasik wajib seperti Running Free, Iron Maiden, Troopers memang membuatkan brader2 metal mula lupa diri.

Saturday, February 12, 2011

Itu Biasa

Dah masuk bulan ke-2 tahun 2011, nampaknya tiada apa2 yang menarik. Kehidupan semakin membosankan. Manusia itu masih lagi sama, tidak memperdulikan orang lain apatah lagi menghargai usaha seni. Arena muzik tempatan juga makin membosankan.

Ermm..rakan dari Jakarta datang, ini ole2 dari seberang..



Autographed CD especially for me by Anggun herself ..TQ Anggun