Wednesday, July 13, 2011

Loudness Live In KL : Press Conference @ Laundry, The Curve


Ohh yesss, sabar-sabar. Aku tahu semua mat rock excited dgn event gempak 24 Julai ini. Aku pun sama excited. Officially, Loudness confirm main kat KL pada 24 Julai ni..ulang suara, confirm beb.
Semalam akibat aku terover excited atau "miskomunikasi", aku rushing ke Hard Rock Cafe KL untuk press conference Loudness konsert. Sekali sampai, dia tukar lokasi daa. Apalagi, aku lenjan ke Loundry...jadi ni la sedikit story dari kacamata aku, media yang tak berkamera besar...nanti aku beli yg best punya!



Firstly, tahniah kepada geng2 Clockwork Events kerana berusaha bikin Loudness main kat tanah Malaya ini. Bukan kerja senang beb untuk convince a "very seasoned band" untuk datang. Loudness ini seperti permata bagi rakyat Jepun, satu aset yg berharga bagi seni metal di Jepun. Kerja bawak mereka tour ke sini memerlukan satu negotiation yang terperinci, macam nak pindah barang muzium Jepun ke KL, susah kan?. Usaha ini patut jadi pembuka jalan kepada event2 organizer yang harus realize bahawasanya Malaysia ini merupakan "best spot" di rantau S.E.A untuk di jadikan " a must stop location" bagi band-band internasional dalam rangka tournya. Isu ini kalau nak campur politik aku tak reti, tapi Tourism dan sekutunya perlu kasi study dan buka peluang...aku support selagi daya.



Ok pasal event ni, ia merupakan salah satu dari Rock Legend Tour Series menurut orang kuat Clockwork. So that means ada lagi konsert2 hebat lagi dalam kocek diaorg ni..bagus2. Sebagai concert goers, ini amat positif utk ekonomi kita. Satu penghargaan buat lagenda rock kita, Amy akan berduet dgn Minoruu untuk satu lagu..kamu rasa apa lagu? Amy is so excited about this..so do we! Jadi go get your ticket di www.ticketpro.com.my!


Opening band? Kalau kamu tak kenal siapa itu Sofea, aku rasa anda belum cukup khatam ilmu rock ataupun "you've been too long in a midnight sea" ..mcm Ronnie James. Ini merupakan antara pelopor muzik rock yang berfesyen ala2 Blackie Lawless (sapa tu? sila cari) dan juga LA glam rock ala2 Motley Crue. Mereka bakal gegar Kl Live dgn hits mereka dari album Anak Liar, Boneka Pentas .a must see band!



Shewolves! Aku pernah berada di satu studio semasa Abby mula-mula beraudition dgn lineup Shewolves ini. Lagu pada masa tu yang aku ingat diaorg main lagu2 dari Girlschool. Tapi itu dulu kawan, Serigala ini sudah berevolusi dan makin mengganas! A promising new band, perlu diberi peluang dan pentas Loudness ini mereka akan hentam habis-habisan.



Satira. Ini band klasik dan special. Dalam persembahan semalam aku masih dapat rasakan, semangat Mus dan rakan-rakan masih mengelegak seperti Hiroshima. Good job guys!



Loudness bakal sampai pada 23 Julai dan sekira keadaan mengizinkan satu sessi "meet and greet" akan di adakan (nanti aku update!). Jadi tunggu apalagi, inilah masanya untuk merasai kehebatan Loudness. Mungkin ini peluang terakhir kerana Loudness ini memang sukar untuk di jemput dan juga faktor usia.



Bagi true music lover especially rock metal music, show ini a must see, tak kira kamu generasi baru nak tahu Lightning Strikes dengan mendownload ke Ipod atau otai-otai yang sudah hafal chorus in My Dreams dari kaset player..kita rock sama-sama! Rock and Roll Crazy Nights, You're The Hero Tonight!! - Minooru Nihaara
Post a Comment