Tuesday, June 30, 2015

Bon Jovi Live in KL


Ini kali ke 2 Jon Bon Jovi datang beraksi di Malaysia. Saya sempat menikmati konsertnya di zaman kegemilangan Bon Jovi ketika pertama kali beraksi di Shah Alam. Masa tu punyalah seksa nak kumpul duit, beli tiket dan merchandise. Sempat jugak beli T Shirt Bon Jovi, tapi hilang di penyidai. Semoga si pencuri mendapat.


Untuk meraikan kepulangan Jon dan gengnya, aku akan tulis sikit pasal beberapa album pilihan personal dari diskografi Bon Jovi. Bon Jovi, secara peribadinya aku amat "adore" ketika mereka rilis VHS Slippery When Wet. Dlm VHS tu ada satu scene diaorg naik flight ke Jepun, dan Bon Jovi ada pakai kasut hi cut yg berlainan warna pada dua belah kaki, Lifestyle & imej diorg pada zaman Slippery dan New Jersey memang aku suka. Kalau pegi jamming masa tu, mesti cuba main lagu Bon Jovi, walaupun tak mampu. Yang mampu main sampai habis ialah Never Say Good Bye. Maklumlah masa Slippery tu baru form 1. 

Aku sangat kagum dengan Bon Jovi masa tu, dengan muziknya apalagi muzik video Livin on A Prayer yg ada aksi terbang-terbang. Kaset Bon Jovi pertama aku beli ialah Slippery, dan kemudian aku reverse beli Bon Jovi 1st album dan 7800 Farenheit. Since then tak pernah stop support diorg sehingga album Crush, pasal aku rasa muzik Bon Jovi sudah berubah arah kepada target audiens yang lebih berumur dan mellow. Bagi aku Bon Jovi sentiasa muda dan segar!
Jadi apa tunggu lagi, konsert ni aku bakal hadir tapi tiket paling murah aja yg mampu. 
Bakal singalong kecuali lagu-lagu yang baru aku tak fasih. So jumpa sana ya!!
Apa pun layan track pilihan aku dlm album 1st diaorg.



Post a Comment