Friday, March 19, 2010

Penat Penat

Penat-penat! Dalam minggu ni aku agak penat, dalam otak dan badan sekaligus. Apa taknya, ke hulu ke hilir melayan kerenah makhluk yang suka memberi harapan palsu. Segalanya palsu di mata aku tentang dia, cita2nya, kehidupannya Pendek kata, dia hilang dalam cahaya bila bab-bab menilai ketulusan hati orang, mana yang genuine dan mana yang nak membelitnya.Terjun lubuk lagi baik, tak menyusahkan orang lain.
Btw, aku tetap gembira. Pasal, tak lama lagi aku akan settle down. Gembiranya aku kali ni, bukan macam rasa pegi tengok konsert, dapat hadiah best dsbnya, ntah lain macam la rasa tenangnya tu..kamu akan rasa satu hari nanti. Risau? Memang risaula jugak tapi tu semua boleh diatasi. Rezeki tu Tuhan dah janjikan bagi orang yang syukur dan berusaha.
Cuma sekarang, aku perlu susun one by one. Mana yang 1st priority dan mana yang kemudian.