Tuesday, June 29, 2010

June dah mari..

rasanya macam sekejap saja tahun 2010 ni. Pejam celik dah sampai setengah tahun. Dah 2 bulan jugalah aku jadi encik dan punya cik puan.. Tak banyak perubahan dari segi kehidupan harian, kerana kami sudah lama kenal. tapi dari segi kerohanian, ada yang berganjak ke arah positif. Sama-sama menjaga keharmonian..ewaah.

Hidup semakin busy walaupun nampak tersenyum selalu dan ala ala santai. Banyak projek yang perlu di laksanakan dalam RMK10 versi aku.
Muzik di radio dan media semakin menjengkelkan. band-band semua dah masuk bakul berjenama indie dan membikin lagu-lagu yang tak ada attitude dan permainan live yg tak layak untuk dibayar. Makin banyak juga band baru yang mencuba nasib di gig-gig, mengumpul fan, dan tak dibayar namun takut-takut untuk mengeluarkan produk kualiti.
Maka dalam senyap-senyap intipan mainstream dan "garuda" makin berhasil. Nampaknya pelaburan puluhan ribu syarikat korporat terhadap band pujaan amatlah rugi kerana, beliau bikin movie yang kita di sini tak dapat menikmati hasil seninya. Syabas!
"The family", oh ok makin happy la lately. Ada yg makin girang kerana punya blackberry dan kasut baru. Ada yang sugul kerana putus cinta dan juga yang kecut perut kerana majlis tak lama lagi. Apa-apa pun kami tetap happy!!